Gezonde koekjes die jij als sporter ook mag eten: een recept

Geplaatst op 28-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Het maken van gezonde koekjes kan een leuke manier zijn om wat variatie aan te brengen in je eetpatroon en om ervoor te zorgen dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Hieronder volgt een recept voor gezonde havermout-bananenkoekjes. Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en bevat geen geraffineerde suikers.

Ingrediënten (voor ongeveer 10 koekjes):

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de banaan met een vork tot een puree in een kom. Je kan hiervoor natuurlijk ook een blender gebruiken.
  3. Voeg de havermout, pindakaas, honing en bakpoeder toe aan de banaanpuree en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg eventueel geschaafde amandelen, rozijnen of ander fruit naar keuze toe aan het beslag.
  5. Maak met behulp van een lepel kleine hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de koekjes laat, aangezien ze tijdens het bakken iets zullen uitzetten.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Je kan ze ook bakken in je airfryer als je dat liever doet.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Dit recept is gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld eens andere notenpasta's of fruitsoorten in plaats van pindakaas en rozijnen. Je kunt ook kaneel of vanille-extract toevoegen voor extra smaak. Geniet van je gezonde en heerlijke havermout-bananenkoekjes!